FAQ

Waarom zijn sommige overkappingen van aluminium?

Aluminium is ontzettend veelzijdig. Waar een houten veranda bij slecht onderhoud kan rotten of van kleur verschiet, zijn aluminium veranda’s licht, sterk en onderhoudsarm. Aluminium biedt daarnaast de mogelijkheid om grote overspanningen te creëren, waardoor er veel mogelijkheden zijn qua design. Daarnaast kunnen onze aluminium producten 100% hergebruikt worden, wat het materiaal ook nog eens duurzaam maakt.  

Waar kan ik mijn overkapping of veranda plaatsen?

Het staat u uiteraard vrij om de beste plek in uw tuin te kiezen voor de aanbouw van uw overkapping of veranda. Bij ons is alles mogelijk. Zo kunt u de overkapping of veranda aan huis, aan een muur of vrijstaand achter in de tuin plaatsen. Een vrijstaande veranda staat op vier palen en heeft geen muurbevestiging nodig. Deze optie is ideaal als u achterin de tuin tot laat zonlicht heeft.

Waarmee kan ik mijn overkapping uitbreiden?

Huis & tuin Arnhem biedt een uiteenlopend assortiment opties en accessoires om uw overkapping of veranda helemaal naar wens te maken.  Zo kun u uw veranda overkapping uitbreiden tot een volledige tuinkamer met glazen zijwanden, zonwering of schuifwanden. Daarnaast bieden wij accessoires als LED-verlichting en screens.
Heeft u iets anders in gedachten? Wij denken graag met u mee.

Kan ik ook op een later moment nog een glaswand toevoegen aan mijn terrasoverkapping?

Het is geen probleem om op een later moment een glaswand toe te voegen aan een bestaande overkapping. Alle accessoires, met uitzondering van verlichting, zijn door ons achteraf  toe te voegen aan uw overkapping of tuinkamer. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunnen de glazen schuifwanden van Gouden Excellent Veranda overal geplaatst worden?

Ja. Dankzij ons flexibele opzet van de glazen schuifwanden zijn ze geschikt om onder iedere overkapping of veranda te plaatsen, ongeacht het merk of het gebruikte materiaal.

Hoe onderhoud ik mijn glazen schuifwand?

Onderhoud van de glazen schuifwanden is eenvoudig. Voor het eerste gebruik dient de glasschuifwand goed voorgespoeld te worden met schoon water.

Wij adviseren u vervolgens het volgende voor het beste onderhoud van uw glazen schuifwand:
-Reinig uw glasschuifwand eens in de maand. De aluminium profielen en glaspanelen kunt u met lauw water en een neutraal schoonmaakproduct reinigen.

-Controleer na het reinigen of alle schroefbevestigingen goed vastzitten of draai ze aan.

-Bekijk of de glaspanelen nog steeds goed in hoogte zijn afgesteld, zodat de glaswanden niet aanlopen.

-Reinig het onderrailsysteem waar vuil in terecht komt en zorg ervoor dat u de rails (het sporen systeem) schoon houdt.

 

Gebruik voor het reinigen en wassen veel water, zacht materiaal en een spons en nooit  schuurmiddelen of agressieve oplosmiddelen. Gebruik tevens nooit een hogedrukspuit. Oplosmiddelen zoals afwasmiddel of Glassex zijn wel toegestaan om eventuele vettige vervuiling te verwijderen.